Header Ads

Ultimele articole
recent

Cine sunt eu?

In drumul nostru prin viata nu putem sa-i cunoastem pe ceilalti, daca nu ne cunoastem pe noi insine, asa cum nu putem sa fim iubiti de ceilalti, daca nu ne iubim noi insine. 

In acest sens, iata o poveste terapeutica interesanta si incitanta, legata de intrebarea Cine sunt eu?, scrisa de Anthony de Mello, preot iezuit si psihoterapeut:

“ O femeie aflata in coma era pe punctul de a muri. Dintr-o data, ea s-a simtit ridicata la cer si s-a trezit in fata Scaunului Judecatii de Apoi.
– Cine esti? a intrebat-o o Voce.
– Sunt sotia primarului, a raspuns ea.
– Nu te-am intrebat a cui sotie esti, ci cine esti tu.
– Sunt mama a patru copii.
– Nu te-am intrebat a cui mama esti, ci cine esti tu.
– Sunt invatatoare.
– Nu te-am intrebat ce profesie ai, ci cine esti tu.
Si dialogul a continuat in acelasi fel. Orice ar fi raspuns femeia, cuvintele ei nu pareau sa raspunda la intrebarea: „Cine esti tu?”
– Sunt crestina.
– Nu te-am intrebat care este religia ta, ci cine esti tu.
– Sunt cea care a fost la biserica in fiecare zi si le-a dat de pomana ceIor sarmani.
– Nu te-am intrebat ce ai facut, ci cine esti tu.
In mod evident, ea nu a trecut examenul, si a fost trimisa inapoi pe pamant. Cand s-a trezit din coma, femeia s-a decis sa afle cine este. Si astfel, intreaga ei viata s-a schimbat. ”

La fel fel ca fiecare om am si eu un hobby…, eu am fost mereu pasionata de autocunoastere si dezvoltare personala. Consider ca fara a ne cunoaste pe noi insine nu putem sa  ne dezvoltam, nu putem sa evoluam. Fiecare ne alegem la un moment dat calea in viata, care este unica, asa cum suntem si noi. Totusi, cu  totii cautam acelasi lucru: iubire, fericire, implinire,apreciere, liniste, pace, .. iar pentru a obtine asta este necesar sa ne cunoastem cu adevarat si sa ne exersam si dezvoltam calitatile pe care le avem.

In concluzie: Cine sunt eu?:

Sunt o femeie ambitioasa, perseverenta, sociabila, sensibila, serioasa, dornica sa invete in fiecare zi cate ceva, o femeie luptatoare, care cauta solutii, si daca nu le gaseste, inventeaza.

Sunt o persoana creativa, cu spirit de aventura, careia ii plac surprizele, dar sa si faca surprize, optimista si cu o gandire pozitiva.

Sunt o mama devotata familiei, care-si iubeste copii enorm, cautand sa le ofere cat mai mult din timpul ei, sa-i ajute sa-si dezvolte personalitatea si sa-i invete sa intre in lume ca fiinte echilibrate si increzatoare in fortele lor.

Sunt o sotie iubitoare, care este alaturi de sotul ei, chiar daca unele momente nu sunt chiar „roz”, sunt intelegatoare, dar si cicalitoare uneori, prezenta in viata de cuplu.

Sunt un psiholog care iubeste oamenii, care se implica in problemele acestora, care cauta sa fie „acolo”, ori de cate ori este necesar si este posibil.

 Eu sunt eu, cu toate calitatile si defectele mele, pe care mi le asum. 
 Eu sunt eu si ma accept si ma iubesc asa cum sunt.

“Cine sunt eu? ” este o intrebare pe care ar trebui sa ne-o punem cu totii.

In final, va provoc sa va ganditi la cine sunteti voi cu adevarat si ce va defineste?


Niciun comentariu:

Alina Balan. Imagini pentru teme create de 5ugarless. Un produs Blogger.