Header Ads

Ultimele articole
recent

Terapie de cuplu (Hope Springs)

Distributie: Meryl Streep, Steve Carell, Tommy Lee Jones
Kay şi Arnold sunt un cuplu care aniversează 31 de ani de căsătorie, dar au ajuns să doarmă în camere separate. Pentru Kay, relaţia lor comfortabilă, loială, dar lipsită de afecţiune exprimată în gesturi, e o sursă de frustrare. Ea vrea să refacă atracţia sexuală ce a existat cândva şi nu are de gând să renunţe la nevoia de intimitate, chiar dacă se apropie de vârsta a treia.

Căutând pe internet, Kay găseşte un cunoscut terapeut de cupluri (Steve Carell),  la care se înscrie pentru o sesiune de o săptămână. Mai greu e să-l convingă pe scepticul, rutinatul şi ursuzul Arnold să participe la şedinţele de terapie şi mai cu seamă la exerciţii. 

Filmul este savuros si prezinta o frantura dintr-o posibila terapie de cuplu, din realitatea cotidiana. Cert este ca producatorul filmului a urmat cu siguranta sfaturile unui psihoterapeut, deoarece se regasesc in film tehnici aplicate intr-o terapie adevarata. In plus, si in realitate, in majoritatea cazurilor sotiile sunt mai doritoare sa faca apel la o  astfel de solutie, terapia, atunci cand epuizeaza toate variantele de reparare a relatiei.

De asemenea, de obicei, sotii, sunt cei care se opun terapiei, nu o accepta la inceput, dar cand ajung sa se implice, devin motorul care impinge nava conjugala spre rezolvarea tuturor problemelor.

Este un film care ne prezinta o lectie despre dragoste si prietenie dupa 31 de ani de viata impreuna. Este un film care demonstreaza ca iubirea, atractia fata de persoana iubita nu are termen de valabilitate! Contine putina comedie, putina amaraciune si mai multa intelepciune.

Va urez vizionare placuta!

Niciun comentariu:

Alina Balan. Imagini pentru teme create de 5ugarless. Un produs Blogger.