Header Ads

Ultimele articole
recent

Experienta mea cu terapia doliului-IADC (Induced After Death Communication) sau Inducerea comunicarii cu cei decedati(ICCD)

Am ales sa ma specializez in aceasta forma de psihoterapie in urma numeroaselor pierderi din viata mea si a celor apropiati. Am trait experienta doliului dupa decesul celor dragi din familie, am experimentat doliul dupa decesul unor prieteni sau a altor persoane dragi inclusiv copii.

Este un moment extrem de traumatic, dupa care unele persoane au motivatia si puterea psihica sa se recupereze intr-un timp relativ scurt, aproximativ sase luni. 
Cand ma refer la recuperare nu insemna decat ca, persoana a reusit sa treaca prin toate etapele de doliu, a acceptat pierderea si poate sa-si recupereze toate amintirile, poate acum sa se bucure de toate momentele frumoase traite impreuna si sa o pastreze in suflet impreuna cu acestea.

Pentru mine cea mai grea moarte a fost a bunicii mele paterne, care m-a crescut de la o varsta foarte mica, cateva luni, si care a fost prima mea mama. Moartea a fost fulgeratoare, neasteptata si bineinteles  extrem de dureroasa. M-am recuperat, in mare parte, in special, datorita fiicei mele si pentru ea, care avea pe atunci o varsta foarte frageda.

Au urmat apoi multe alte pierderi, nu la fel de grele, dar care intr-un fel o reactivau pe aceea.M-am considerat mereu o persoana puternica, hotarata, curajoasa si care merge inainte indiferent orice ar fi, dar o pierdere este un moment care poate destabiliza pe oricine, mai mult sau mai putin, in functie de implicarea afectiva in relatia cu persoana disparuta.

In timpul cursului din Italia, dupa ce am invatat partea teoretica predata de Graham Maxey, formatorul american, colaboratorul lui Allan Botkin, am trecut la exersarea metodei.

In timpul exercitiilor s-au intamplat multe lucruri spectaculoase pentru noi, cursantii: un coleg a avut o viziune plina de culori, o colega si-a vazut mama zambind si facandu-i cu mana, iar partenera mea de lucru l-a auzit pe tatal ei strigand-o. Nu toti dintre noi am avut o ADC, dealtfel nici eu, dar datorita terapiei de atunci, am avut ocazia, ulterior, sa-mi dau seama ca eu, pana in acel moment, nu ma vindecasem complet dupa moartea bunicii mele. 
Beneficiul major a fost ca, de atunci incoace, pana in ziua de azi, visele mele legate de ea sunt minunate, in totalitate, si nu cosmaruri cum fusesera mult timp inainte, fara sa inteleg de ce.
Datorita acestui fapt am inteles ca, uneori putem sa nu fim constienti de faptul ca, inca nu ne-am rezolvat trauma provocata de decesul unei anumite persoane, ca la nivel constient suntem puternici si functionali, dar inconstientul este chiar mai puternic afectat de pierdere, si are si el nevoie de vindecare.
Terapia doliului-IADC, necesita, sa insotesti si sa sustii persoana sa traverseze toate etapele de doliu, pentru a se impaca cu sine, cu evenimentul si cu persoana pierduta.
Terapia doliului-IADC presupune, mai mult decat atat. Este o tehnica, dezvoltata in baza cercetarilor si descoperirilor neurostiintelor cu privire la modul de functionare a creierului si presupune obtinerea unui raspuns diferit al creierului la aceeasi situatie, ceea ce se traduce intr-o reactie diferita a persoanei la trauma doliului.

Tehnica, aplicata in terapia doliului-IADC, este eficienta si  are un puternic efect vindecator, avand in vedere ca este una dintre cele mai rapide tehnici de vindecare, necesitand un numar redus de sedinte in comparatie cu alte forme de terapie, respectiv intre cinci si zece sedinte. Aceasta, este la fel de eficienta in tratarea traumei provocate de deces, indiferent daca are loc o ADC sau nu.

Vor urma o serie de articole privind terapia doliului-IADC, cu exemplificari reprezentative din cazurile solutionate, astfel incat va invit sa va abonati pentru aprofundare.

Sunt foarte fericita si mandra ca am avut ocazia sa invat aceasta tehnica deosebita.
In prezent sunt singurul terapeut din Romania care cunoaste, foloseste si este acreditat de IADC Institute pentru utilizarea terapiei doliului-IADC.

https://alinagbalan.blogspot.ro/2016/10/o-noua-tehnica-psihoterapeutica.html

Un comentariu:

  1. O terapie interesanta si binevenita, mai ales ca evenimentele din ultimul timp, si aici ma refer la comemorarea"Colectiv", o face pentru multe persoane...necesara, necesara pentru multe persoane care au suferit pierderea celor dragi si care datorita suferintei, nu au reusit sa-si incheie perioada de doliu ramanand blocati intr-un moment dureros din trecut care le schimba viata si peste care nu pot trece fara ajutorul unui specialist.
    Mult succes, Alina Balan!

    RăspundețiȘtergere

Alina Balan. Imagini pentru teme create de 5ugarless. Un produs Blogger.