Header Ads

Ultimele articole
recent

Intors pe dos (Inside out)

Distributie: Bill Hader, Amy Poehler, Mindy Kaling, Diane Lane
Viata lui Riley, o fetita vesela si lipsita de griji, este data peste cap cand trebuie sa-si ia ramas-bun de la copilaria ei fericita din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul cand emotiile ei preiau initiativa, spre nemultumirea parintilor fetitei, complet depasiti de situatie. Furia, Dezgustul, Frica, Tristetea si Bucuria se cearta, colaboreaza si se pierd în discutii în contradictoriu în încercarea de-a o face pe Riley sa mearga mai departe si sa-si gaseasca noi prieteni.
Ca noi toti, Riley este ghidata de emotiile sale – Bucuria, Frica, Furia, Dezgustul si Tristetea. Emotiile locuiesc în Centrul de Control din mintea lui Riley, de unde ele încearca sa o sfatuiasca în viata de zi cu zi. Pe masura ce Riley si emotiile sale se straduiesc sa se adapteze la o noua viata în San Francisco, în Centrul de Control apare dezordinea. Cu toate ca Bucurie, principala si cea mai importanta emotie a lui Riley, încearca sa pastreze o atitudine pozitiva, emotiile nu cad de acord în privinta modului cel mai bun de a se descurca într-un oras, o casa si o scoala cu totul noi
Inside Out este  metafora perfecta pentru începutul adolescentei si da de gandit atat celor mai mici cat si parintilor. Filmul nu doar ne prezinta superficial un întreg univers al mintii/sufletului uman, dar îl si exploreaza atent si cu detalii.
Vizionarea lui impreuna cu copilul, reprezinta o ocazie minunata de a discuta despre toate aceste emotii- Bucuria, Frica, Furia, Dezgustul si Tristetea, si de a le identifica in viata reala, fiind momentul potrivit de a ne sfatui prichindeii cu privire la modul de gestionare a lor.

Este un film care ne poate prilejui multe ocazii de explorare, depinde de creativitatea si deschiderea fiecarui parinte, si nu numai.

Niciun comentariu:

Alina Balan. Imagini pentru teme create de 5ugarless. Un produs Blogger.