Header Ads

Ultimele articole
recent

Lasă-mă să-ţi aud glasul - Povestea unei familii care a învins autismul Catherine Maurice

Am ales sa va prezint aceasta carte, deoarece, din primul moment cand am intalnit un copil autist, desi  nu studiam psihologia inca, am fost profund impresionata si extrem de interesata de acesta boala, de cauzalitatea ei si de alternativele de vindecare. 

Si pentru ca parintii copiilor autisti au nevoie de motivare, de incredere, de speranta ca exista vindecare, am ales acesta carte, care pe mine personal m-a convins ca se poate. Ca exista recuperare si vindecare a autismului, cu foarte mult efort, sacrificii si mai ales cu foarte multa perseverenta. Eu asta am retinut ca factor central al cartii: perseverenta tuturor celor implicati in lupta impotriva autismului.

Lasă-mă să-ţi aud glasul, este povestea unei mame care a luptat şi a învins autismul. O carte memorabilă, pe cât de precis documentată, pe atât de bine scrisă.

În lupta lor disperată pentru a-şi salva fiica, soţii Maurice pătrund în hăţişul termenilor medicali şi înfruntă coşmarul speranţelor false, al „vindecărilor miraculoase“ şi al acuzaţiilor supărătoare potrivit cărora ei sunt singurii vinovaţi de autismul lui Anne-Marie. În cele din urmă, salvarea fetiţei va veni din aplicarea unei terapii de modificare comportamentală(ABBA), pe atunci in faza de pionierat.

Scriitoarea ne ofera, in acelasi timp, informatii cu privire la metodele si tehnicile pe care parintii le pot folosi acasa, in completarea terapiei. Dar cel mai important este faptul ca, cei doi copilasi, despre care povesteste mama, s-au vindecat de autism. Am citit cartea si am recitit-o, de cel putin trei ori, am recomandat-o ori de cate ori am avut ocazia, sau a fost necesar. 

Este o carte instructiva, pentru fiecare parinte preocupat de educatie, deoarece terapia de modificare comportamentala este utila oricand, in lungul si anevoiosul proces de modelare a abilitatior de comunicare,comportamentale si sociale ale propriului copil.

O poveste impresionantă şi înălţătoare… Oferă îndemn şi forţe noi părinţilor care refuză să-şi abandoneze copiii autişti, in lumea lor.

Niciun comentariu:

Alina Balan. Imagini pentru teme create de 5ugarless. Un produs Blogger.