Header Ads

Ultimele articole
recent

Ajutooor, adolescent in familie !!!

Aveam un copil minunat, eram o familie fericita iar acum…. avem un adolescent…

Copilul tau fericit a disparut si a fost inlocuit, nu se stie cand, de o alta persoana, cel mai probabil o "creatura" plina de toane, obsedata de propria persoana, certareata daca comunica, imbufnata, morocanoasa, taciturna, care da iama prin frigider, te foloseste pe post de taxi si de bancomat, si pare sa-i pese mai mult de ce gandesc prietenii decat de felul in care te afecteaza comportamentul lui.

Daca ascultam punctul de vedere al adolescentului, se pare ca nimic din ceea ce faci nu este bine, ba  mai mult, porti vina a tot ceea ce merge rau in viata lui.Orice incercare de sprijin si incurajare este respinsa si tratata cu suspiciune.

Rezultatul: o familie incordata, in care toti sunt cu nervii intinsi la maxim.

Am si o veste buna…. Parinte draga  nu esti singur, multi alti parinti se lupta sa faca fata problemelor aduse de adolescenta copiilor lor. Fiecare face fata cum poate: citind carti dedicate problematicii, cerand sfaturi de la persoane din domeniul medical, profesori, terapeuti, participand la grupuri de parenting.

Sfatul, general aplicabil, este sa faci un pas inapoi, sa iesi din problema, pentru a avea o privire de perspectiva asupra ceea ce se petrece, asupra comportamentului propriu pentru a gasi noi cai de a merge mai departe.

Nu poti sa obtii rezultate diferite, actionand la fel!

Gandeste-te  la acest corolar si citeste urmatoarele articole pentru a descoperi cum sa faci asta.


Niciun comentariu:

Alina Balan. Imagini pentru teme create de 5ugarless. Un produs Blogger.