Header Ads

Ultimele articole
recent

Tati si fiice (Fathers and Daughters)

Distributie: Amanda Seyfried, Russell Crowe, Aaron Paul
Regizor: Gabriele Muccino 

Dupa cum te-am obisnuit deja, recenzia va avea ca subiect un film psihologic sau un film pentru copii.

De data aceasta este vorba despre o drama psihologica, al carei subiect principal este relatia intrerupta dintre un tata si fiica sa, precum si urmarile traumatizante ale pierderii tatalui.

Katie încă suportă consecinţele acestei despărţiri şi se luptă cu proprii demoni, în încercarea de a-şi mai deschide sufletul în faţa cuiva şi de a mai putea iubi din nou.

As putea spune ca actiunea filmului este previzibila si putin spectaculoasa, dar, ceea ce m-a facut interesata au fost trairile personajelor, frantura desprinsa din viata reala, drama sau bucuriile traite de fiecare personaj, in parte, si cum le-a gestionat fiecare dupa propriile puteri, cum fiecare influenteaza si este influentat de ceilalti.

Pentru mine filmul acesta ilustreaza cu o claritate, uneori dureroasa, unul dintre cele mai importante principii psihoterapeutice: Relatiile ne pot imbolnavi, dar, de asemenea, relatiile ne invata si ne vindeca!

 O relatie in care ne sunt satisfacute nevoile esentiale: impartasire, valorizare, conectare, comuniune, comunicare etc, ne vindeca si ne ajuta sa vindecam si celelalte relatii din viata noastra.

Ce drum parcurge Katie, eroina filmului, spre vindecare si cine sunt creatorii relatiilor vindecatoare, te las sa descoperi singur/a.

Vizionare placuta!

Niciun comentariu:

Alina Balan. Imagini pentru teme create de 5ugarless. Un produs Blogger.