Header Ads

Ultimele articole
recent

Emoji Filmul. Aventura zambaretilor

Ultimul film pentru copii, Emoji Filmul. Aventura zambaretilor, vizionat saptamana aceasta, mi-a amintit de animatia "Intors pe dos", despre care v-am povestit atunci cand a aparut, aici.
Mi-a placut la fel de mult. Reclama filmului se concentreaza pe faptul ca "vom descoperi lumea secretă din propriul telefon. În aplicatia de mesagerie se ascunde Textopolis, orășelul semnelor denumite generic “emoji”. Înzestrate fiecare cu o singură expresie facială, ele își dispută atenția celui care utilizează telefonul"
Eu m-as referi mai degraba la faptul ca, in aceasta  animatie exista un emoji, Gene, care este diferit. Si fiind diferit nu este acceptat si nu se poate integra in lumea lui. Nu este inteles, face eforturi sa fie "cum ar trebui" ca sa nu isi dezamageasca parintii si sa poata trai ca toti ceilalti, dar sfarsesete prin a o face lătă, vorba romanului. Si ajunge in pericol, este considerat O EROARE si supus extinctiei.  Hotărât să devină și el “normal”, ca ceilalti emoji, Gene apelează la ajutorul bunului său prieten Hi-5 și al lui Jailbreak, celebru spărgător de cod software. Împreună, pornesc într-o app-ventură spectaculoasă și amuzantă prin aplicațiile telefonului, în căutarea codului care să-l repare pe Gene, cu antivirusii pe urma lor, hotarati, de asemenea, sa extermine eroarea.
Dupa o aventura..., cat toata animatia, in timpul careia Gene descopera ca nu este singurul altfel, ca mai exista si altcineva care nu se impaca cu rolul predestinat, toate se sfarsesc cu bine, asa cum ii sta bine unui film. Tot Gene, care si-a acceptat conditia, ajutat de  bunii sai prieteni, este cel care, datorita capacitatii sale unice de a-si schimba expresia faciala, isi  salveaza lumea  înainte ca aceasta să fie ștearsă cu totul.
 Ba mai mult, dupa o criza maritala provocata parintilor sai, si una existentiala tatalui sau, acesta isi redescopera calitatile negate si transmise fiului sau si relatia dintre cei doi parinti devine mai apropiata.
Psihoterapeutul din mine, 😉, va sfatuieste sa folositi acest film, ca pe o oportunitate de a sonda cu copiii ce insemana sa fii diferit, sa te comporti diferit, sa gandesti diferit de ceilalti si ce insemana asta pentru fiecare, cat de bine sau de rau poate fi. Veti avea parte de unele surprize, va garantez!
Animația este regizată de Tony Leondis, care semnează și scenariul, împreună cu Eric Siegel și Mike White.
Distribuția originală include vocile actorilor Anna Faris, Sofia Vergara, Christina Aguilera și Sir Patrick Stewart.

Niciun comentariu:

Alina Balan. Imagini pentru teme create de 5ugarless. Un produs Blogger.