Header Ads

Ultimele articole
recent

Cele sase semne care prezic divortul


Gottman “se laudă” că poate prezice divorţul cu o acurateţe de 91%, doar urmărind timp de 5 minute discuţia sau cearta unui cuplu. Iată cum:

Primul semn: un început sever: dacă o dispută începe cu un ton sever, aspru, dur, şi o notă de negativism marcant nu e un semn bun deloc.

Al doilea semn: cei patru călăreţi ai apocalipsei, despre care ai citit in articolul precedent.

Al treilea semn: "Inundatia - inseamna ca negativitatea partenerului tau – fie sub forma criticismului, a dispretului sau a defensivitatii constante – devine atat de coplesitoare, incat te simti inundat si in pericol de inec” (Gottman). Foarte multi se protejeaza de aceasta situatie prin retragerea implicarii emotionale sau respingere (ridicarea zidului).  Neimplicarea emotionala te poate proteja de sentimentele negative intense, insa nu iti va rezolva problema relatiei sau a mariajului.

Al patrulea semn: limbajul trupului: Gottman a constatat că în timpul acestor conflicte se produc modificări fiziologice importante: în primul rând bătăile inimii care depăşesc 100 de bătăi pe minut deşi inima în situaţii normale nu depăşeşte 80 de bătăi pe minut. De asemena creşte şi presiunea sangvină şi este secretată adrenalină care pregăteşte corpul pentru activarea răspunsului fight/flight.

Al cincilea semn: încercări nereuşite de reparare.

Al şaselea semn: amintiri neplăcute: când se ajunge în situaţia în care cuplurile nu îşi mai amintesc multe evenimente frumoase din istoria lor de viaţă înseamnă că relaţia a devenit atât de mult contaminate de negativitate şi dispreţ încât amintirile frumoase au fost lăsate în urmă şi înlocuite cu amintiri şi gânduri urâte despre celălalt şi despre relaţie. E semnul final că relaţia e în derivă.

Cu toate acestea, tot Gottman ne invata, ca nu este totul pierdut, inca, daca punem in aplicare, cele sapte principii ale unui cuplu fericit, despre in acest articol.
Niciun comentariu:

Alina Balan. Imagini pentru teme create de 5ugarless. Un produs Blogger.